Pages

entry busuk

Tuesday, August 28, 2012

perkahwinan itu bukan perniagaan (jenaka sindiran)


Al-kisah...

Bakal mertua : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

Bakal menantu : "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..

Bakal mertua : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap."

Bakal menantu: "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus, anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan!

kalau anda wanita, berapakah hantaran yang minta?* hantaran bukan jaminan kebahagiaan. kata2 dari iklan BOOM POWER : YANG MAHAL TIDAK SELALUNYA BAGUS, YANG BAGUS TIDAK SEMESTINYA MAHAL.. camtu ke? ahaha

klik sini untuk ke topik hantaran dan maskahwin.

3 comments:

  1. apa yang penting dlm sebuah perkahwinan adalah ijab dan kabul...tak perlu nak hantaran beribu-ribu..islam tak mnbnrkan umatnya mmbazir..ckup skdr doa selamat dah..tpi x dinafikan...ada juga yg nk meriah...sekali seumur hidu..T_T..tapi yg pntg kena beringat..

    ReplyDelete
  2. nak kawen pon ssh la nie..kene fikir byk kali huhu

    ReplyDelete

apa pendapat kamu?