Pages

entry busuk

Sunday, March 18, 2012

11 'boys vs girls' true facts

fakta ini berdasarkan kajian dan research.

1. Seorang wanita bercakap kira-kira 7,000 perkataan sehari, seorang lelaki bercakap kira-kira 2,000 perkataan.
maknanya, perempuan lebih pot pet pot pet dari lelaki.


2. Wanita matang lebih cepat berbanding lelaki.
perangai tak matang takpe, jangan buat keputusan yang tak matang :)


3. Secara purata wanita boleh mendengar lebih baik daripada lelaki.
wanita akan menggunakan pendengaran sepenuhnya ketika bergosip.


4.Lelaki bertukar-tukar fikiran 2-3 kali lebih kerap berbanding wanita.
itu maknanya lelaki lebih berhati hati dan fikir masak masak :)


5.Kebanyakan wanita mengambil masa yang lama untuk membuat keputusan berbanding lelaki.
tak boleh bawak masuk money drop ni sebab mana cukup 60 saat nak fikir.


6.Lebih banyak kanak-kanak lelaki berbanding perempuan dilahirkan pada siang hari,lebih ramai gadis-gadis yang dilahirkan pada waktu malam.
tak hairan la wanita suka keluar malam.


7.Perempuan mempunyai lebih banyak 'tastebuds' (kat lidah tu) berbanding lelaki.
kalau pasal makan no 1.


8.Lelaki boleh membaca tulisan yang kecil lebih laju daripada wanita.
lelaki lebih fokus :)


9.Perempuan lebih cenderung untuk meminta bantuan jika mereka memerlukannya.
bagus la, tapi kalau asyik mintak tolong jer...?


10Wanita mempunyai deria bau lebih baik berbanding lelaki.
adakah wanita lebih berBAU??


11.Walaupun mereka tidak akan mengakuinya, wanita kentut lebih banyak daripada lelaki.
tetap tak nak mengaku bila baca fakta ini. XP










*sorry la bias sikit. saya kan lelaki :D


sumber: http://www.funfactz.com/

11 comments:

  1. amboi2..yg boy die bgi alasan baek pnye..yg girl die perli eh..xpew2..hehe

    ReplyDelete
  2. haha sokong cik puan ain ..
    bukan main lagi awak menyentapkan kami ye..

    tapi ttp nak cakap tak semua betul..
    semua orang ada cara n perangai bbeza. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. tak semua, walaupun mereka tak mengakuinya. haha :P

      Delete
  3. nice entry..please visit & follow my blog , komen also my entry..tq =)

    ReplyDelete
  4. hahaha, pecah pewot aku yg besaw dan bowncewt ni bace blog ni. ^..^ klaka

    ReplyDelete
  5. pelawok2.. adess.. sukakan ini :) walaupun daku seorang wanita ..kikiki

    ReplyDelete

apa pendapat kamu?